רכב ליסינג תפעולי
רכבי ליסינג תפעוליים; הפכו את חייכם לקלים ונוחים הרבה יותר באמצעות רכב ליסינג – קראו כאן.
נכתב ע”י קובי לוי - מנכ"ל רנטה 19.10.23
אם בשנים עברו רכבי ליסינג תפעולי היו נפוצים בעיקר בקרב חברות גדולות, ארגונים שונים ובתי עסק על סוגיהם, הרי שכיום רכב ליסינג תפעולי זה משהו שאפשר למצוא גם בבתים פרטיים. איך קרה שמשהו אשר היה כל כך מאופיין במשך שנים עם עסקים גדולים, לפתע הפך לנחלת הכלל? במאמר הבא, ריכזנו עבורכם מידע על ליסינג תפעולי, ועל כל היתרונות שתוכלו להנות מהם.
נתחיל עם 5 יתרונות כלליים של ליסינג תפעולי:
- עלויות צפויות: עם תשלומים חודשיים קבועים, אתם יכולים בקלות לתקצב את הוצאות הרכב שלכם. לכן, רכב ליסינג תפעולי שימושי במיוחד עבור עסקים שצריכים לנהל בקפידה את תזרים המזומנים שלהם, אך גם לאנשים פרטיים שרוצים לדעת בדיוק כמה הם מוציאים בכל חודש.
- ניהול צי רכבים: חברות ליסינג תפעולי כדוגמת רנטה מציעות שירותי ניהול צי רכבים, מה שמקל על ניהול ותחזוקת רכבי החברה או רכבי המשפחה.
- עלויות מינימליות מראש: ליסינג מצריך בדרך כלל תשלום קטן מראש ואחריו תשלומים חודשיים קבועים, המאפשרים לחכור רכב בהוצאה ראשונית יחסית קטנה.
- גישה לרכבים חדשים: חוזי הליסינג מאפשרים בד"כ לנהוג בדגמים חדשים יותר של רכבים, שעשויים להיות חסכוניים יותר בדלק, בטוחים ומתקדמים יותר מבחינה טכנולוגית מרכבים ישנים.
- הטבות מס: בהתאם לתחום העיסוק שלכם, תשלומי החכירה התפעולית עשויים להוות הוצאה מוכרת וכן לזכותכם בהחזרי מס.
אז, מה זה ליסינג תפעולי?
ליסינג תפעולי הוא צורה נפוצה במיוחד בימינו של מימון רכבים לעסקים ולאנשים פרטיים. ליסינג מהסוג הזה מאפשר לכם לנהוג על במכונית חדשה מבלי שתצטרכו לקנות אותה, כלומר אפשר להימנע מעלויות בומבסטיות. עם זאת, ראוי לציין כי בליסינג תפעולי, אתם לא הבעלים של הרכב - חברת הליסינג היא בעלת הרכב הרשמית. אבל, וזה אבל משמעותי, קחו בחשבון שזהו יתרון חשוב.
עצם העובדה שחברת הליסינג היא בעלת הרכב, זה אומר שהיא זו שאחראית על כלל התחזוקה שלו. כשאתם חוכרים רכב ליסינג תפעולי, הרכב מסופק על ידי חברת הליסינג שבחרתם לתקופה קצובה של זמן. במהלך תקופה זו, אתם מעבירים תשלומים קבועים המכסים את עלות השימוש במכונית וכן את התחזוקה שלה.
ליסינג תפעולי - חסרונות שכדאי לשקול
אמנם יש יתרונות משמעותיים בליסינג תפעולי, אבל חשוב בכל זאת לקחת בחשבון את החסרונות הפוטנציאליים השונים שקיימים בעסקה מסוג זה. ריכזנו עבורכם את השיקולים שכדאי לקחת בחשבון:
- בעלות מוגבלת: בליסינג תפעולי, אתם אף פעם לא הבעלים של הרכב, מה שאומר שהוא חכור בלבד ואינכם רשומים ברישיון שלו.
- הגבלות קילומטראז': חוזי הליסינג כוללים לעיתים מגבלות קילומטראז' שנתיות, ואתם עלולים לעמוד בפני קנסות על חריגה מהמגבלות הללו.
- תשלום בגין יציאה מהחוזה: סיום מוקדם של חוזה החכירה שלכם עשוי לגרום לעמלות משמעותיות, שלא לומר קנסות בהתאם לתנאי החוזה שלכם.
כמה עולה רכב ליסינג תפעולי?
כמה יעלה לחכור רכב בליסינג תפעולי? התשובה הקצרה היא שזה תלוי בכמה גורמים שונים. ישנם מספר פקטורים המשפיעים על קביעת המחיר, כגון: סוג הרכב שאתם צריכים, אורך חוזה הליסינג ושירותים נוספים כגון תחזוקה שוטפת, שטיפת רכב, לקיחת הרכב לטסט שנתי ועוד. באופן כללי, המחירים בדרך כלל ינועו בין כ-1,000 – 2,500 ₪ לחודש בגין חכירת רכבי מיני, סופר מיני ורכבים משפחתיים שונים.
באופן כללי, ליסינג תפעולי יכול להיות מאוד חסכוני, במיוחד אם העסק שלכם זקוק לצי רכבים גדול או דורש החלפות תכופות של כלי רכב. זו אחת הסיבות לכך שרכבי הליסינג תפעוליים הפכו יותר ויותר פופולאריים בשוק הפרטי בשנים האחרונות. בפועל, אנשים בימינו כבר לא נוהגים על אותו רכב במשך 30
שנים. אנשים בימינו אוהבים לחדש ולהחליף רכב מדי שנה-שנתיים, ככה שחכירת רכב בליסינג מאפשרת בדיוק את זה. אבל, קחו בחשבון שלעיתים יש צורך לשלם בעמלה על יציאה מוקדמת מהמסלול.
כיצד להוזיל עלויות של עסקת רכב ליסינג תפעולי?
כשמדובר בעסקאות של רכבי ליסינג תפעולי, ישנן עלויות שונות אשר קשורות לעסקה ויכולות להצטבר במהירות. למרבה המזל, יש דרכים להפחית את העלויות הללו ולבצע חכירת ליסינג תפעולי ידידותית יותר לתקציב. דבר ראשון, דעו כי צבעים מטאליים של רכבים עולים יותר ברוב חוזי החכירה. לכן, אם אפשרי, כדאי לבחור ברכבים בצבע שאינו מטאלי, כמו לבן, וכך תוכלו לקזז מעט בעלויות החודשיות.
כמו כן, כדאי לעשות את מחקר השוק שלכם ולחפש את העסקאות הטובות ביותר שיש לחברות ליסינג להציע ברחבי הארץ. אל תחששו מהשוואת מחירים בין חברות ליסינג שונות, שכן תוכלו ככה לחסוך כמה מאות שקלים ומעלה בהתאם לרכב ולתנאי החוזה. בנוסף, כדאי לנהל מו"מ עם החברה במידת האפשר, מכיוון שחלק מחברות הליסינג יהיו מוכנות להוריד את המחירים שלהן כדי להרוויח אתכם כלקוחות לטווח ארוך.
לסיכום, ליסינג פרטי או תפעולי?
בסופו של יום, ההחלטה בין ליסינג פרטי לבין ליסינג תפעולי צריכה ליפול על הצרכים שלכם. האם אתם צריכים מישהו שיתחזק עבורכם את הרכב? האם אתם מעדיפים לתחזק את הרכב לבד? כמה תהיו מוכנים לשלם עבור תחזוקה מקיפה 360 עבור הרכב? האם יש לכם הון עצמי כדי לשלם על מקדמת ליסינג פרטי?
לאחר שתענו על השאלות שציינו לעיל, תוכלו להבין מה עצמכם מה עדיף לכם – ליסינג תפעולי או פרטי. אם אתם צריכים סיוע נוסף ועזרה בהחלטה, חברת רנטה מספקת ייעוץ ללא התחייבות. צרו קשר עוד היום, וזרזו את הגישה שלכם לרכב חלומותיכם. והכי חשוב, סעו בזהירות!