ליסינג בישראל נמצא בשנים האחרונות במגמת שינוי משמעותית, במיוחד בתחום הליסינג המימוני, שהוא אחת מהאפשרויות הנפוצות ביותר עבור עסקים ולקוחות פרטיים המעוניינים לנהל את רכישת הרכב שלהם בצורה נוחה וגמישה. אם עד לא מזמן רבים לא היו מודעים להבדלים בין סוגי הליסינג השונים, הרי שכיום חשוב לדעת להבחין בין ליסינג מימוני לעסקים לבין ליסינג תפעולי, ולא פחות חשוב – להבין את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.

נכתב ע”י קובי לוי - מנכ"ל רנטה 14.11.24

מהו ליסינג מימוני לעסקים? האם הוא גם תפעולי?

במילים פשוטות, ליסינג מימוני הוא למעשה מודל מימון של רכישת רכב, שבו הלקוח משלם תשלום חודשי עבור רכב חדש או משומש למשך תקופה מוגדרת. בתחילת העסקה הלקוח נדרש לשלם מקדמה, ולאחר מכן, הוא מתחייב בתשלום חודשי קבוע. בסיום תקופת הליסינג, עומדת בפני הלקוח האפשרות לרכוש את הרכב במחיר הנותר או להחזיר אותו לחברת הליסינג. בפועל, המודל הזה משרת בעיקר עסקים או לקוחות פרטיים, אך יש לו גם שימושים בארגונים וחברות גדולות. לעיתים קרובות, המונח "ליסינג מימוני" מתחלף במונח "ליסינג פרטי", שכן מדובר במערכת ניהולית של רכישת רכב שהלקוח הוא האחראי העיקרי עליה, כולל התשלומים וההוצאות הנלוות כגון דלק, ביטוח ותחזוקה. מצד שני, אם מצטרפת למשוואה המילה "תפעולי", במסגרת זו כלל הטיפולים של הרכב הם תחת האחריות של חברת הליסינג. 

ליסינג מימוני לעסק - איך זה עובד? (כאשר הוא אינו תפעולי)

כאשר לא מדובר בליסינג תפעולי, במהלך תקופת הליסינג המימוני, הלקוח לא מקבל אחריות על תיקונים, אגרות רישוי, וביטוחים בתנאים של הליסינג עצמו. החברה שמספקת את הליסינג אינה אחראית לתחזוקה השוטפת של הרכב, ואלה עומדים תחת האחריות של הלקוח עצמו. עם זאת, בתום תקופת הליסינג, יש ללקוח אפשרות לבחור אם להחזיר את הרכב לחברה, להמיר את העסקה לרכישת הרכב במחיר הסופי, או להחליפו ברכב חדש. בתוך כך, העסקה מציעה 2 היבטים אשר מהווים יתרונות חשובים:

  1. מה שמייחד את הליסינג המימוני הוא העובדה שהלקוח לא רוכש את הרכב מיידית, אלא משלם על השימוש בו.
  2. מדובר במודל גמיש שיכול להתאים למי שמעוניין להימנע מהוצאה גדולה עבור רכישת רכב חדש, אך במקביל, להנות מכל היתרונות של רכבים חדשים ומתקדמים טכנולוגית.

ליסינג מימוני לעסקים: היתרונות והאתגרים

עסקים רבים בוחרים להשתמש בליסינג מימוני על מנת לנהל את ציי הרכב שלהם באופן יעיל ונוח. עסקים קטנים ובינוניים, למשל, יכולים להימנע מהשקעה גבוהה ברכישת רכבים חדשים ולהימנע מהצורך להתמודד עם עלויות תחזוקה וכמובן, ירידת ערך של רכבים. בסופו של דבר, במסגרת של ליסינג מימוני לעסקים, לעיתים קרובות הרכב נשאר בבעלות חברת הליסינג, מה שמפחית את העומס על העסק ומאפשר לו להתמקד בניהול היומיומי.

יתרונות:

  1. שמירה על הוצאות חודשיות: המודל של ליסינג מימוני מאפשר לעסק להקצות תקציב חודשי קבוע לרכבים, בלי הפתעות או עלויות לא צפויות מעבר לתשלום החודשי. זהו פתרון אידיאלי לעסקים שאין להם הון ראשוני גדול כדי לרכוש רכבים.
  2. נוחות ויעילות: עסקים קטנים ובינוניים יכולים להימנע מהתעסקות עם תחזוקה שוטפת של הרכב, כשהם יכולים להעדיף עסקה שבה חברת הליסינג דואגת לכל נושא המימון והתחזוקה.
  3. סיכון מינימלי: לאחר תקופת הליסינג, אם הרכב כבר לא מתאים לעסק או הגיע לסוף חייו, העסק לא נשאר עם רכב שאיבד ערך או מצריך תיקונים יקרים.

חסרונות:

  1. מחיר סופי: בחלק מהמקרים, במידה והעסק בוחר לרכוש את הרכב בסוף התקופה, עלותו הסופית יכולה להיות גבוהה יותר אם הרכב לא נשמר היטב במהלך השנים.
  2. גמישות מוגבלת: לא כל הסכמי הליסינג גמישים, ואם העסק ידרוש שינויים במהלך תקופת הליסינג (כגון הגדלת קילומטראז' או הוצאות נוספות), ייתכן שיאלץ לשלם תוספות.
  3. עלויות נלוות: אם לא מדובר במסגרת של ליסינג מימוני תפעולי הכוללת את כל האחזקה של הרכב, לעיתים ידרשו עסקים להוציא כסף נוסף על שירותים נלווים, כגון טיפולים או ביטוחים.

מה מבדל את הליסינג המימוני מהליסינג התפעולי?

ההבדל המרכזי בין ליסינג מימוני לליסינג תפעולי טמון במידת השירות שמספקת חברת הליסינג ללקוח. בעוד שליסינג מימוני מציע בעיקר מימון של הרכב, הליסינג התפעולי נוגע יותר בתחום השירותים הנלווים. בליסינג תפעולי, חברת הליסינג אחראית לא רק למימון, אלא גם לתחזוקה השוטפת של הרכב, כולל ביטוח, תיקונים, שירותי גרירה, תשלום אגרות רישוי ושירותי דלק, אם יש.

הלקוחות העסקיים, בעיקר חברות גדולות עם ציי רכב, בוחרים בליסינג תפעולי משום שהם מעוניינים להימנע מהתעסקות עם תחום הרכב ולתת לחברה המתמחה בתחום לטפל בכל היבטי תחזוקת הרכב, מה שמפנה את זמנם למיקוד בעסקים.

המגמות בארץ בשוק הליסינג המימוני

בשנים האחרונות שוק הליסינג בישראל השתנה והתעדכן, כאשר יותר ויותר אנשים מעדיפים לבחור בליסינג מימוני כחלופה לרכישת רכב חדש. המגמה הזו נובעת ממחירי רכבים גבוהים, במיוחד רכבי פנאי שטח (SUV) ורכבים היברידיים או חשמליים, שמקשים על לקוחות רבים לרכוש את הרכב באופן ישיר. לכן, השוק מייצר יותר ויותר אפשרויות גמישות בעסקאות ליסינג, שמאפשרות לאנשים ליהנות מרכב חדש מבלי להתפשר על איכות או מחיר. גם בעסקים, המגמה של ליסינג מימוני משתלבת היטב עם מודלים עסקיים המונעים על ידי צורך בנזילות גבוהה יותר ויכולת להתאים את הוצאות הרכב למצב העסקי.

בסיכומו של דבר, ליסינג מימוני הוא פתרון מימון גמיש ויעיל שמתאים לאנשים פרטיים ולעסקים קטנים ובינוניים. הוא מאפשר ליהנות מרכב חדש מבלי להתחייב להוצאה גדולה מראש, או להתעסק במכירת רכבים בסוף התקופה. בתוך כך, הליסינג המימוני לעסקים מציע חיסכון בזמן ובכסף, אך חשוב להבין את המגבלות והעלויות הנלוות אליו, ולבחור בתנאים שמתאימים לצרכי העסק. 

צריכים מידע נוסף בנושא ליסינג מימוני לעסק? צרו עמנו קשר כעת וקבלו סיוע בכל הנדרש לכם - 0723936579